2+ ετών,  3+ ετών,  Uncategorized,  Βιβλία,  εικονοβιβλίο,  Ξένοι συγγραφείς

Ένα βιβλίο παιχνίδι

Συγγραφή: Henre Tullet
Εικονογράφηση: Henre Tullet
Εκδόσεις: Νεφέλη

Το Ένα βιβλίο παιχνίδι όπως φανερώνει και ο τίτλος, είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με κύκλους και χρώματα σε μορφή βιβλίου. Η Henre Tullet δημιούργησε στις σελίδες του βιβλίου ένα παιχνίδι αλληλεπίδρασης με το ίδιο το βιβλίο. Η συγγραφέας μας ζητάει να παίξουμε με τους πολύχρωμους κύκλους. Άλλωτε τους πατάμε, άλλες φορές τους κουνάμε και κάθε φορά κάτι νέο θα συμβεί.

Ο μικρός αναγνώστης αισθάνεται ότι κάνει μαγικά. Είναι αυτός που ελέγχει το ρυθμό στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Το παιχνίδι περιλαμβάνει μέτρημα, εξασκεί τον χωρικό προσανατολισμό και την αντίληψη. Μπορούμε να μετρήσουμε στα ελληνικά και τα αγγλικά και να αναγνωρίσουμε τα χρώματα και στις δύο γλώσσες.

Η δημιουργία της Henre Tullet μας λειτουργεί ως μια εξαιρετική εισαγωγή του παιδιού στον κόσμο του βιβλίου. Το βιβλίο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ακόμη μια αφήγηση κάποιας ιστορίας. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένας διαδραστικός χώρος. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μια άλλη διάσταση του βιβλίου.

Το Ένα βιβλίο παιχνίδι είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα εικονοβιβλίου. Το κείμενο από μόνο του δεν έχει κάποιο νόημα. Η εικονογράφηση είναι αυτή που δίνει ζωή και καθορίζει τη μορφή του βιβλίου. Οι εικόνες του βιβλίου δεν είναι κάτι το σύνθετο. Αντίθετα, διατηρούν την απλή μορφή μια ζωγραφιάς παιδιού προσχολικής ηλικίας που σχηματίζει κύκλους παίζοντας με τα χρώματα. Η φαντασία είναι το μαγικό συστατικό που την απογειώνει γιατί οι κύκλοι αυτών των εικόνων είναι ζωντανοί και έτοιμοι να παίξουν μαζί σου.

Δραστηριότητα

Αφού ξαναδιαβάσαμε το βιβλίο και παίξαμε όπως ζήτησαν τα παιδιά, φτιάξαμε τις δικές μας εικόνες με παιχνιδιάρικες βούλες:

Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία και βιβλιοφάγος από παιδί δεν θα μπορούσα να μένω πουθενά αλλού. Είμαι η οικοδέσποινα σας, στο Παραμυθόσπιτο. Εδώ θα βρείτε παιδικά παραμύθια, ιστορίες και βιβλία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια για παιδιά που σχεδιάζω μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολείο αλλά και το σπίτι. Καλώς ήρθατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Aπενεργοποιήστε την επέκταση ad block που χρησιμοποιείτε για να συνεχίσετε και να υποστηρίξετε την λειτουργία της σελίδας :)

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock